Over Mij, in het kort

Naam: Youri de Vries

Leeftijd: 33 Jaar

Achtergrond: Sport & Bewegen en Sociaal Pedagogische Hulpverlening, Academie voor Lichamelijke Opvoeding (ALO) (in opleiding)

Specialisatie: Zwem instructeur, Docent weerbaarheid, Coaching , Begeleiding bijzondere doelgroepen

Ervaringen in het werkveld: 

  • Activiteiten therapeut bij Sint Maartenskliniek (Neuro revalidatie) (peuterrevalidatie) (dwarslaesie) (amputatie)
  • Activiteitenbegeleider Sport bij Sint Maartenskliniek
  • Instructeur aangepast zwemmen voor mensen met een chronische aandoening. Zweminstructeur voor kinderen binnen speciaal onderwijs
  • Instructeur sport & spel voor hart patiënten
  • Bootcamp instructeur
  • Ambulant begeleider gehandicaptenzorg
  • Gymlessen primair en voortgezet onderwijs


Hobby’s: 
Lezen, gitaar spelen en motorrijden

Mijn Grootste Drijfveer
Mijn broertje Sacha is een vrolijke, intelligente jongen van 24 jaar. Hij staat midden in het leven én de Zevenaarse maatschappij waar hij bekend staat als BZ’er (ofwel bekende Zevenaarder) met zijn herkenbare rode rolstoel en hulphond Kees aan zijn zijde.
Mijn broertje Sacha is 24 november 2022 op 24 jarige leeftijd overleden...

Sacha heeft bij zijn geboorte zuurstofgebrek gehad, waardoor met de tijd zijn spierkracht en gewrichtsmobiliteit steeds een beetje meer afneemt. Hoewel Sacha volledig zorgafhankelijk is, is zwemmen vrijwel de enige activiteit die hem de mogelijkheid geeft om vrij te kunnen bewegen. Één keer in de maand kan hij terecht in Laag Keppel. Slechts één keer in de maand kan hij zich net zo vrij bewegen, zoals wij dat elke dag doen zonder er bij stil te staan. Dat moment van geluk, het genieten en het plezier dat gun ik iedereen, maar dan elke week en het liefst elke dag.

Naast het zwemmen kan er ook sport en beweegactiviteiten op locatie worden aangeboden. Er is ontzettend veel mogelijk! meer weten? klik op aanbod!

Waarom Uniek in Beweging

Met een passie voor bewegen en een gevoel om UNIEKE mensen in de samenleving te ondersteunen is het doel om de werelden van sociaal pedagogische hulpverlening en bewegen met elkaar verbinden zodat iedereen mee kan doen.