Bijzonder doelgroep Zwemmen

Zwemmen in verwarmd water is bij uitstek geschikt voor mensen die rolstoel gebonden zijn. Beweging in warm water is aangenamer en bevorderd daardoor soepele spieren en gewrichten. Daarnaast is bewegen in het water ontzettend leuk.  Het doel is om bewegingen die normaliter onmogelijk zijn, mogelijk maken door de gewichtsloosheid in het water. Daarnaast is het belangrijk dat het beweging op eigen kracht een gevoel van vrijheid geeft. 

Op basis van de beweegbehoeften wordt gekeken in welke groep de deelnemer het beste mee kan doen. Binnen Uniek in beweging hebben we groepen gericht op;

  • Sport en spel in het water
  • Ontspannen en ervaren van bewegen in het water
  • Gericht op behoud en vergroten van mobiliteit en verbetering van spierkracht door oefeningen op maat middels het Bijzonder Beweegplan (BBP). 

Bootcamp Uniek

Uniek in Beweging biedt de mogelijkheid om op locatie bootcamp lessen te faciliteren. Dit maakt het uitermate geschikt voor bijvoorbeeld woonvormen of gezinshuizen. De bewoners hoeven niet te reizen naar een sportclub en in overleg is er een continu aanbod. Tijdens de bootcamp en samenstelling van oefeningen word rekening gehouden met een ieder zijn niveau. Gezamenlijk sporten binnen gezinshuizen of woonvormen heeft een positieve invloed op de sfeer en het groepsgevoel. Daarnaast wordt het conditieniveau verbeterd en draagt het bewegen bij aan een gezonde leefstijl.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over hoe Uniek in Beweging bij uw organisatie cliƫnten in beweging kan brengen? Neem gerust contact op.


1 op 1 Uniek in Beweging

Het kan zijn dat een individu een beweegvraag heeft die veel aandacht vereist. Hiervoor heeft Uniek in Beweging veel aandacht. We maken een bijzonder beweegplan en gaan samen aan de slag om je doelen te behalen!

Mogelijkheden in 1 op 1 begeleiding zijn altijd bespreekbaar.